Projecten in Tanzania

Beroepsopleiding voor kansarme jongeren in Mofu

In Mofu wonen veel jonge vrouwen die hun opleiding op school niet afgemaakt hebben vanwege armoede of zwangerschap. Broeder Odrick Kiala wil deze kansarme jonge vrouwen graag helpen en gelooft in het belang van onderwijs. Daarom helpt hij ze om een beroepsopleiding te volgen, zodat ze hun eigen geld kunnen gaan verdienen en niet langer afhankelijk zijn van anderen.

Meer hierover kunt u hier lezen.

Ondersteuning van dr. Assey in de regio Mwanza

In de regio Mwanza is de armoede groot. Daardoor zijn veel kinderen en gezinnen niet in staat om voedsel te kopen. Ongeveer 80% van de bevolking leeft van kleinschalige landbouw, maar daarmee kunnen ze hun eigen gezin amper van eten voorzien. 

Dr. Assey heeft een grote kantine en een verbrandingsoven op zijn eigen terrein gebouwd zodat hij voedselpakketten met behulp van vrijwilligers kan samenstellen en uitdelen. Deze voedselpakketten verstrekt hij aan kinderen uit de omgeving om ernstige ondervoeding te voorkomen. In de Coronaperiode leek het voedselprogramma op de kinderafdeling van lokale ziekenhuis, waarbij kinderen twee maaltijden per dag krijgen, stil gelegd te moeten worden door de gestegen graanprijzen. Dankzij de donaties van Share is het voedselprogramma herstart en krijgen de kinderen ook in het ziekenhuis hun maaltijden.

Meer informatie kunt u hier lezen.