Projecten in uitvoering

School in Simba:

Op 19 oktober 2023 zal een groep volwassenen het lopende project in Simba bezoeken. De lokalen van de school zijn inmiddels, in verschillende fases, gebouwd. Het was een groot project. De groep zal helpen met het verven van de lokalen. Daarnaast zullen ze ook eerder uitgevoerde projecten bezoeken, zoals het ziekenhuis in Kilgoris.

School in Sakutiek:

Fr. Sankale is sinds april 2015 werkzaam in een parochie genaamd Enoosupukia aan de voet van het Mau gebergte.  Dat is een vruchtbaar gebied, maar moeilijk bereikbaar in de regenseizoenen. Fr. Sankale is hiernaar toe overgeplaatst om te investeren in verbetering van het basisonderwijs. In 2016 is de fondswerving gericht op een nieuw te bouwen bassischool in het plaatsje: Sakutiek.

Lees hier meer over project in het logboek dat de jongeren ter plekke bijhouden.

DSC00799

Lina steunt kwetsbare mensen:

Dankzij een bijdrage van de Hofstee Stichting kunnen we een bijdrage leveren aan een project van Lina Robi. Zij was zelf ooit een kwetbaar kind. Lina heeft haar opleiding meerdere keren moeten onderbreken. Nu is zij directrice van een basisschool en als vrijwilligster ontfermt zij zich over doofstomme mensen en kwetsbare meisjes. Het project omvat:

  • Een groep doofstomme mensen gaat mais verbouwen om daarmee inkomen te genereren.
  • Opvang en schoolgeld voor meisjes die gevlucht zijn om niet besneden en uitgehuwelijkt te worden.

Missie ziekenhuis in Kilgoris renoveren:

In de jaren tachtig heeft Frank Froeling (bestuurslid van Share) vier jaren in dit ziekenhuis gewerkt als tropenarts. Het ziekenhuis heeft een moeilijke periode achter de rug en is tijdelijk gesloten geweest. Vanuit een diep dal is de weg omhoog gevonden. Op dit moment wordt ongeveer 30 % van de ziekenhuisgebouwen gebruikt. Het ziekenhuis heeft een sluitende exploitatie. Er is schoon water dankzij de hiervoor genoemde voorziening. In Kilgoris is grote behoefte aan meer ziekenhuisbedden en voorzieningen.

Stichting Share wil haar bijdrage leveren aan de verbetering/uitbreiding door:

  • verbetering van het management (o.a. met steun van artsen die daar gewerkt hebben)
  • uitbreiding van de medische staf (een all round tropenarts)
  • Renoveren van de gebouwen
  • vervanging en/of reparatie van apparatuur.

Er is reeds een SWOT analyse gemaakt van het ziekenhuis door een Ierse deskundige.

Fr Patrick in Kajiado steunt de scholen en startende zelfstandigen:

Fr Patrick werkt in Kajiado te Zuiden van Nairobi. Zijn werkgebied gaat tot aan de grens met Tanzania. Het grootste probleem in dit dunbevolkte Masai gebied is gebrek aan perspectief en werkgelegenheid. Fr. Patrick heeft laten weten dat er behoefte is aan nieuwe lokalen bij enkele scholen. Om perspectief te bieden aan de schoolverlaters denkt fr Patrick aan een startkapitaal voor startende ondernemers. Met een gering bedrag kan een kleine onderneming gestart worden. Denk aan een naaimachine of een zonnepaneel om mobiele telefoons op te laden.

masai

Dominee Arnau van Wijngaard in Swaziland, SHBcare

Bestuurlid Daniel Moolenburg en echtegenote Sonja zijn onder de indruk van het werk van dominee Arnau in Swaziland. In Swaziland zijn er veel mensen geinfecteerd met HIV en zijn er ook veel Aids-wezen. De meeste Weeskinderen worden opgevangen in gezinnen. Stichting shbcare ondersteunt deze pleeggezinnen.

Voor meer info: www.shbcare.org